Disneyland Parijs

Voor een bezoekje aan Disneyland Parijs zijn veel mensen wel in. Zeker jonge stelletjes of mensen met kinderen wordt het aangeraden om eens lekker te gaan genieten van een weekend of een weekje Disneyland Parijs. Dit unieke park is iedere dag van het jaar geopend, dus ook op de zon- en feestdagen. Het is echter zo dat de openingstijden per seizoen verschillen. Er zijn speciale gelegenheden waarbij het park langer open is, deze gelegenheden worden allemaal op de website van Disneyland Parijs aangegeven.

De Disney figuren in Disneyland Parijs

Voor de kinderen is het leuk om in Disneyland te Disney figuren te ontmoeten. Er zijn speciale Disney Hotels waar je dan terecht kunt om te praten met de Disney Figuren, de kinderen kunnen dan ook met deze figuren op de foto worden gezet. Er zijn ook vaste tijden waarop de Disney figuren in een restaurant komen om speciaal met de kinderen op de foto te gaan. Deze tijden kunnen ook per seizoen verschillen. Maar bij de aankomst op het park wordt er aan iedereen een brochure meegegeven waarin de juiste tijden staan voor dit seizoen. Iedereen kan op de foto met de Disney figuren, ook wanneer deze op het park rondlopen kan hier gebruik van worden gemaakt.

De attracties van Disneyland Parijs

Er zijn verschillende attracties te vinden in Disneyland Parijs. Bij alle attracties zijn de veiligheidsmaatregelen van toepassing, daarom kan het zijn dat kinderen niet aan alle attracties deel mogen nemen. Bij elke attractie wordt aangegeven wanneer iemand wel of niet in een attractie mag. Soms mogen kinderen van een bepaalde leeftijd of lengte niet alleen in een attractie maar wel onder toezicht van de ouders. Als de baby mee is gekomen naar het park, dan is het mogelijk dat de ouders samen met de andere kinderen in een attractie gaan, er wordt dan even voor opvang gezorgd voor de baby. Bij Disneyland Parijs kan heerlijk worden gegeten. Er zijn speciale kindermenu’s verkrijgbaar waarbij de kinderen ook een klein cadeautje krijgen uitgereikt. Ook zijn er speciale kinderstoeltjes en flessenverwarmers verkrijgbaar in alle restaurants. Naast de vele restaurants zijn er ook veel speeltuinen te vinden op het park. Hier kunnen de kinderen zich even lekker uitkuren terwijl de ouders even wat drinken en tot rust komen.

Vervoer en overnachten

Disneyland Parijs is op verschillende manieren bereikbaar. Er kan voor gekozen worden om met de trein naar Disneyland Parijs te komen, maar ook met eigen vervoer, van bijvoorbeeld de auto, is het park bereikbaar. Er kan dan worden gekozen om de auto te parkeren op een speciaal park gelegen bij Disneyland Parijs, maar er kan ook worden gekozen voor een hotel waar de auto dichtbij geparkeerd kan worden. Het is namelijk mogelijk om op het park van Disneyland Parijs te overnachten. Dit kan voor één of meerdere nachten. Er zijn verschillende mogelijkheden wat overnachten betreft, er kan gekozen worden voor het grote hotel, maar er kan ook gekozen worden voor een park dat gelegen is in de buurt van Disneyland Parijs.

Met de bus naar Eurodisney

Wil je met de bus naar Eurodisney dan is 1Reizen.nl een goede mogelijkheid, al vanaf 59 euro.

Veelgestelde vragen

Hoeveel mensen gaan er per jaar naar Disneyland in Parijs?
In het fiscale jaar 2007 waren er 14,5 miljoen bezoekers aan Eurodisney
Eurodisney of Disneyland Parijs, hoe heet het nu precies?
De naam van het officiele bedrijf is Eurodisney maar in de marketing heet het pretpark tegenwoordig Disneyland Parijs. In de volksmond wordt Eurodisney echter nog steeds volop gebruikt.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.