Met de auto naar Parijs

Je kunt op een hoop manieren naar Parijs gaan, wandelen, met de fiets, met de trein, met het vliegtuig. Met de auto lijkt natuurlijk een goede optie, als je zelf een auto hebt.

Route

Voor de meeste Nederlanders is de weg via Antwerpen en Lille het makkelijkste. Je gaat dan ook via de Péage, die je iets meer dan 12 euro’s lichter gaat maken.
Benzine is in Frankrijk niet veel goedkoper (of duurder), maar een omweg via Luxemburg heeft zelfs voor Limburgers weinig zin.

Parkeren in Parijs

Er is altijd wel een plekje te vinden, als je genoeg betaalt. Maar Fransen, en met name Parijzenaars gaan net iets anders om met hun stalen ros. Parkeren is vaak een kwestie van millimeters, dus als je net een nieuwe BMW hebt aangeschaft kun je misschien beter niet op de openbare weg parkeren. Denk ook aan je verzekering. Vooral de goedkopere zakelijke autoverzekeringen kunnen nogal eens gemeen uit de hoek komen.

Ook moet je erop letten dat je niet zomaar ergens parkeert omdat er al heel veel auto’s staan. Het kan wel eens zijn dat de lokale bevolking hun vehikel maandagochtend op tijd weer verplaatst en dan ben je als Hollander (of Belg) al snel de klos wanneer je wordt weggesleept.

Lifters

Als laatste: Neem lifters mee als je de kans hebt! Vaak zijn het interessante mensen met goede verhalen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.