Trein naar Parijs

Als u heeft besloten om naar Parijs te gaan is het mogelijk om op verschillende manieren naar Parijs te reizen. Er kan gekozen worden voor de auto, vliegtuig of trein. Het grote voordeel om met de trein naar Parijs te gaan, is dat u niet in het drukke verkeer op hoeft te letten, het verkeer in Parijs geeft geen ontspannen vakantiegevoel en is anders geregeld dan in Nederland. Het kan daarom rustgevend zijn om naar Parijs te komen met de trein. Ook qua kosten bent u veel voordeliger uit wanneer u de trein zou nemen naar Parijs.

Doel van trein naar Parijs

Je kunt met de trein naar Parijs, je kunt hier met verschillende doelen naar toe gaan. Het kan zijn dat je graag naar Parijs wilt gaan omdat je het een leuke stad vindt, of je kunt hier naar toe gaan om de cultuur eens te gaan proeven. Als je naar Parijs gaat, dan kun je er niet om heen om naar de Eiffeltoren toe te gaan, steeds meer mensen durven het aan om met de lift naar boven te gaan en eens te genieten van dit mooie uitzicht. Het is belangrijk dat je hier ook eens van gaat genieten want wat je vanaf daar ziet, het is te mooi om te vertellen, het is echt iets wat je zelf moet ervaren.

Met de trein naar Parijs

Het is mogelijk om naar Parijs te gaan met de trein, dan wordt er ook wel gesproken over de Thalys. Dit is namelijk de hogesnelheidstrein die zorgt voor dagelijkse verbindingen tussen Frankrijk en Nederland en andersom. Met de trein naar Parijs kan al voor €35,- per persoon wanneer u gebruik zou maken van de Thalys. Op tien momenten van de dag vertrekt de Thalys vanuit Nederland naar Frankrijk. Voldoende mogelijkheden om te besluiten om naar Parijs te gaan voor een weekendje weg. Bij de Thalys gelden verschillende tarieven. Het is mogelijk om een enkele reis te boeken, maar er kan ook worden geboekt voor een retourtje. De data van aankomst en vertrek staan dan vast en u heeft dan ook een vast stoelnummer waar u gedurende de reis gebruik van moet maken. Onderweg kunnen er op de plaatsen waar de Thalys stopt nieuwe mensen in- en uitstappen, dit is dan ook de reden waarom iedereen een vaste plaats krijgt aangewezen in de Thalys.

Veiligheid in de trein naar Parijs

In de trein is het belangrijk dat je let op de veiligheid. Zakkenrollers zijn overal actief, daarom dien je daar goed op te letten. In de trein Parijs kun je kiezen voor eerste of tweede klas plaatsen, hier heb je vooraf bij het kaartjes kopen al rekening mee moeten houden, een eerste klas kaartje in de trein Parijs kost namelijk meer, omdat je hierbij ook meer ruimte hebt. Maar er is nog iets waar je goed op moet letten als het met veiligheid te maken heeft, je moet goed op je kaartje letten, bij een controle vraagt men namelijk naar je kaartje. Kun je dit dan niet laten zien dan krijg je een flinke boete en de kans is groot dat je er bij de volgende halte uit wordt gezet. Wil je dat voorkomen, dan kun je maar beter een kaartje kopen en dit ook goed bij je houden om goed aan te komen met de trein Parijs.

Waar op letten tijdens treinreis naar Parijs

Als je met de trein naar Parijs gaat, zijn er altijd een paar dingen waar je op moet letten, allereerst dien je er op te letten dat je een goed kaartje hebt, het kaartje is vaak alleen op die bepaalde dag geldig, tenzij je een kaartje hebt gekocht zonder datum, dan dien je dit zelf nog af te stempelen. In de zomermaanden kun je beter een kaartje voor de trein Parijs kopen met datum zodat je zeker weet dat je een zitplaats hebt. De kans is namelijk groot dat je anders niet mee kunt. Veel mensen gaan deze stad dan een bezoekje brengen en hopen maar dat zij het mooiste van het mooiste te zien krijgen, dit is dan ook de reden dat het hier erg druk gaat worden. Daarnaast is Parijs de stad van de liefde, mensen kiezen de trein Parijs om van alle zorgen af te zijn en in een paar uur daar te zijn. Men kan vanuit verschillende plaatsen in Nederland opstappen en binnen een paar uur ben je dan met de trein Parijs in de stad aangekomen.

Treintijden naar Parijs

Als de keuze is gevallen om met de Thalys naar Parijs te komen, dan kan men kiezen om vanuit Amsterdam naar Parijs te gaan. In totaal duurt de reis momenteel drie uur en achttien minuten. Vroeger duurde dit vier uur en negen minuten. Vanaf Schiphol kan er ook naar Parijs worden gereden, dan duurt de reis maar liefst drie uur en vier minuten. Ook vanaf Rotterdam is er een mogelijkheid om de Thalys te nemen naar Parijs, de Thalys doet er dan twee uur en zesendertig minuten over. De reis tijden zullen in de toekomst nog verder naar beneden gaan. De Thalys kan in de toekomst op sommige trajecten namelijk 300 km per uur gaan rijden en dan zal de Thalys nog sneller op de plaats van bestemming zijn.

Trein naar Disneyland Parijs

Het is mogelijk om met de trein naar Disneyland Parijs te gaan. Via Brussel Zuid gaat er een trein rechtstreeks naar Disneyland Parijs. Dan kan er gebruik worden gemaakt van de TGV. Het verblijf in deze TGV is erg comfortabel. Er zijn twee klassen waar gebruik van kan worden gemaakt, de eerste en de tweede klasse. In de treinen geldt niet- roken, daarnaast bevindt zich een bar/buffet in deze trein. Kinderen die jonger zijn dan drie jaar en geen eigen zitplaats innemen mogen gratis meereizen met deze trein. Het is ook mogelijk om te kiezen voor de Disney Express. Deze reis kan geboekt worden samen met een abonnement op de TGV. Uw bagage kan dan alvast bij de hotels worden afgegeven en u hoeft hier zelf niet meer op te letten. Ook met de Thalys kunt u naar Disneyland. U kunt dan op Parijs Gare du Nord overstappen op de metro naar Chatelet Les Halles en dan stapt u over op de RER A trein naar Disneyland Parijs.

Trein naar Frankrijk

De trein naar Parijs is tegelijk ook de trein naar Frankrijk. Vanaf Parijs kan je ook verder reizen, bijvoorbeeld per trein naar Nice. Maar vanaf Parijs kan je ook de trein nemen naar Istanbul. Er gaat een hele speciale en superluxe Orient Express trein helemaal naar Istanbul. Een van de hoogtepunten van deze treinreis naar Istanbul zijn bovendien de luxe hotels in Istanbul waar je verblijft.