Weekend Parijs: heerlijk genieten

Een heerlijk weekend genieten in Parijs, dat kan bij weer of geen weer! Parijs heeft de toeristen veel te bieden, er zijn een groot aantal musea en andere bezienswaardigheden waar men zich een weekend kan vermaken. Een weekend Parijs kan op verschillende manieren vorm krijgen, het is afhankelijk van het aantal personen en waar men wil overnachten. Het is daarom verstandig voordat de reis naar Parijs gepland wordt om te kijken hoe de reis vorm zal krijgen, hoeveel personen er mee gaan en waar men gaat overnachten. Als deze aspecten duidelijk zijn kan er gekeken worden naar hoe de dagen van het weekend Parijs invulling gaan krijgen.

Weekendje weg in Parijs

Een weekendje weg naar Parijs kan betekenen een bezoek aan Disneyland Parijs. Het verblijf kan ook op het park worden geregeld, geen reisafstanden meer, maar een heel weekend lang genieten van Disneyland Parijs. Er kan ook worden gekozen om midden in het centrum van Parijs te verblijven om tevens een tal van bezienswaardigheden te gaan bekijken. De mogelijkheden in Parijs wat betreft het aanbod van hotels is erg groot, maar er zijn ook andere overnachtingsmogelijkheden, zo kan er gedacht worden aan een jeugdherberg, een hostel of een appartement.

Bezienswaardigheden

Parijs staat bekend om de Eiffeltoren en natuurlijk bezoek je die als je in Parijs bent. Maar er is meer te vinden in Parijs dan alleen de Eiffeltoren, denk eens aan de kerken, de gebouwen, de winkelgebieden en de vele musea. Er kan ook een bezoekje worden gebracht aan Disneyland Parijs. Dit is gelegen ten zuidoosten van Parijs, zeker een aanrader voor een weekend weg met het hele gezin. De reden dat veel mensen écht naar Parijs komen is toch wel de Eiffeltoren, dit is namelijk hét symbool van Parijs. Het is mogelijk om de Eiffeltoren te beklimmen, op deze manier krijgt de bezoeker een uitzicht op maar liefst 324 hoogte van de stad Parijs. Een bezoekje aan de Notre Dame is ook zeker de moeite waard, dit is namelijk één van de meest beroemde kerken ter wereld. Deze kerk bevindt zich op een eilandje in de rivier de Seine. De kerk is ongeveer 130 meter lang. Het is mogelijk om de 69 meter hoge torens te beklimmen om te kunnen genieten van een prachtig uitzicht. Ook de Sacré Coeur is een kerk die wordt aangeraden om te bekijken wanneer er aan Parijs een bezoekje wordt gebracht. Het is mogelijk om de 237 treden te beklimmen en om dan te genieten van een prachtig uitzicht over Parijs.

De stad van de liefde

Parijs is de stad van de liefde. Veel jonge stelletjes gaan een weekend naar Parijs om van elkaar te kunnen genieten en samen Parijs te verkennen. Zeker in de zomer gaan veel jonge stelletjes deze stad bezoeken, een weekend Parijs is dan eigenlijk veel te kort. Overdag diverse monumenten, kerken en musea bezichtigen en in de avonden op het terrasje zitten en samen een hapje eten en drinken, om daarna samen naar het hotel terug te gaan en te genieten van het weekendje Parijs. In de late avonduurtjes is het ook heerlijk om door Parijs te wandelen, Parijs is namelijk voorzien van een prachtige lichtjesroute.

Met de bus

Als je met de bus naar Parijs wilt gaan is 1Reizen.nl een uitstekende mogelijkheid, voor 3, 4 of 5 dagen, al vanaf 85 euro. Maar ook Eurolines is een optie, en Megabus.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.